چاپ دیجیتال
با ظهور کامپیوتر انقلابی در شیوه زندگی کردن ما بوجود آمد، اما چگونه کامپیوترها در صنعت چاپ توانستند انقلابی را به وجود بیاورند؟
در سال ۱۴۰۰ گوتنبرگ توانست برای اولین بار بر روی کاغذ چیزی را چاپ کند.بعد از آن مردم به دنبال یک راه سریع و ارزان برای چاپ طرح های خود بودند.استفاده از چاپگر های چهار رنگ تا قبل از ادغام فن آوری قدیمی چاپگرها با کامپیوتر های پیشرفته و جدید غیر ممکن بود. این ارتباط بین نسل جدید کامپیوترها با چابگرها، از زمان ظهور چاپ دیجیتال بوجود آمد.
صنعت چاپ در عصر جدید
چاپ دیجیتال توانست به تنهایی موجب تغییر عظیم در صنعت چاپ جهان شود؛ و این شعاری که ساخت هر چیز غیرممکن ممکن است دوباره زنده شد. با وجود این چاپگرها بسیاری از طرح هایی که غیرقابل چاپ بودند با استفاده از چاپ دیجیتال، امکان چاپ آنها بوجود آمد و افراد مشغول فعالیت در صنعت چاپ به این نتیجه رسیدند که بدون استفاده از چاپ دیجیتال نمی توانند بسیاری از طرح های خود را به چاپ برسانند.
چاپ آنالوگ
قبل از اینکه ما به بررسی توانایی و امکانات چاپ دیجیتال بپردازیم نگاهی به تکنولوژی چاپ آنالوگ بیاندازیم تا به درک بهتری از تفاوت های بین این دو نوع از چاپ برسیم. به تکنولوژی چاپ سنتی آنالوگ هم گفته می شود.تکنولوژی آنالوگ همچون صدا دارای نوساناتی می باشد ولی چاپ دیجیتال به روش روشن و یا خاموش یا صفر و یا یک می باشد بنابراین پیش بینی چاپ دیجیتالی امکان پذیرتر می باشد.
روش کار چاپ دیجیتال
در چاپ دیجیتال برای ذخیره کردن هر تصویر، از یک فرمول پیچیده ریاضی استفاده می شود.یکی از مهمترین مزایایی آن این است که، زمان پاسخگویی سریعتر می شود این به علت تنظیم حداقل فشار ایجاد شده در سیستم ثبت چند رنگ است. این عامل سبب حذف بسیاری از فرآیندهای وقت گیر می شود که در چاپ آنالوگ به همین علت به زمان بیشتری نیاز دارد. یکی دیگر از مزایای این نوع چاپ ها توانایی ارائه چاپ متغیر است. این بدان معنی است که هر قطعه چاپ می تواند اطلاعات مختلفی در اختیار آن قرار دهد که شخصی سازی و سفارشی سازی آن با فرآیندهای آنالوگ انجام می شود.
انواع دستگاه های چاپ دیجیتال
دستگاه چاپ دیجیتال بر اساس کارکرد و نوع چاپی که دارند به انواع دستگاه چاپ فلکس و بنر، دستگاه چاپ یووی، دستگاه لیزر، دستگاه چاپ روی تمامی سطوح (فلت بد)، دستگاه چاپ پارچه ۴ رنگ، دستگاه حکاکی، CN ،دستگاه کاترپلاتر و دستگاه سه کاره پارچه نویس، دسته بندی می شوند که می توان با استفاده از دستگاه های چاپ دیجیتال به چاپ بنر، چاپ استند، چاپ کتاب، چاپ سررسید اختصاصی (چاپ سالنامه اختصاصی)، چاپ فلکسی، چاپ مش، چاپ استیکر، چاپ ساک دستی و … پرداخت.
دستگاه چاپ دیجیتال باید قابلیت چاپ در فرمت های بزرگ، عریض و متوسط را داشته باشد. در صورتی که دستگاه برای چاپ با فرمت بزرگ استفاده می شود، می تواند چاپ هایی در ابعاد بیش از ۳A تا عرض ۱۵۰ سانتیمتر را انجام دهد. دستگاههای چاپ دیجیتالی که برای فرمت های عریض استفاده می شوند، می توانند ابعاد چاپ از عرض ۱۵۰ سانتیمتر تا عرض ۵۰۰ سانتیمتر را بر عهده بگیرند.
تفاوت اساسی چاپ دیجیتال با سایر چابگرها
در اینجا به بررسی تفاوت های چاپ دیجیتال با سایر چابگر ها همچون چاپ افست و … می پردازیم که به شرح ذیل می باشد:
۱- به دلیل حذف مراحل پیش از چاپ باعث می شود که فرایند چاپ دیجیتالی کوتاه تر شود
۲- در این نوع چاپ ها هزینه هر برگ چاپ شده مقدار مشخص و ثابتی دارد و به تعداد نسخه های چاپی ارتباطی ندارد.
۳- در این روش میزان مواد شیمیایی بکار رفته در کار بسیار کمتر است چون نیازی به رسیدن به رنگ و یا تنظیمات حین چاپ وجود ندارد
۴- چاپ دیجیتال در هر بار چاپ می تواند تصویر و متن متفاوتی را چاپ کند چون در این چابگرها از پلیت استفاده نمیشود.
مزایای چاپ دیجیتال
با استفاده از فن آوری های چاپ دیجیتال به طراح این اجازه را می دهد تا گزینه های بیشتری را برای طرح خود بدلیل اینکه این نوع چاب ها بصورت غیر تماسی می باشد بکار بگیرد. ولی در فرایند آنالوگ باعث تخریب تصاویر می شود مانند چاپ رو صفحه.براساس دلایل گفته شده صنعت چاپ گرایش به چاپ دیجیتال پیدا کرده و درنتیجه توسعه و پذیرش آن به سرعت افزایش پیدا کرده است. خریداران چاپگرها می خواهند ریسک پذیری و هزینه های نگهداری را از بین ببرند. نسخه های چابگرهای دیج